Pagaminkite puikius ryžius, įpildami arbatinį šaukštelį eko enzimų į verdantį vandenį.
Jei patiekalą persūdėte, skonio pataisymui įpilkite šaukštą eko enzimų ir šiek tiek cukraus.
Daržovių ir vaisių mirkymas atskiestuose eko enzimuose (2 šaukštai eko enzimų 1 litrui vandens) 45 min. gali pašalinti nuo jų pesticidus, herbicidus, chemines medžiagas, sunkiuosius metalus, bakterijas ir parazitus bei suteikti jiems geresnį skonį.
Suteikite šviežumo apvytusioms daržovėms, pamirkydami jas ~30 min. šaltame vandenyje, atskiestame šaukštu ar dviem eko enzimų.
Norėdami suteikti pikantiško, naujo skonio šviežiems vaisiams, tokiems kaip kriaušės, melionai, kantalupa ar kiti, pridėkite šlakelį eko enzimų. Pateikite iš karto, kol vaisiai nesuminkštėja.
Verdant arba garpuodyje ruošiant kalafijorus, burokėlius ar kitas daržoves, į vandenį įpilti 1-2 šaukštai eko enzimų padės joms išsaugoti spalvą, pagerins skonį ir sumažins pilvo pūtimą. Tai veikia ir gaminant patiekalus iš pupelių.
Paskaninkite lėkštę bet kokios sriubos ar padažo arbatiniu šaukšteliu eko enzimų.
Pabandykite eko enzimus naudoti vietoje ketčupo su skrudintomis bulvytėmis ir kitais keptais produktais.
Sumažinkite makaronų lipnumą, įpildami truputį eko enzimų į vandenį virimo metu.
Suteikite pikantišką skonį baltajam padažui, įmaišydami ½ arbatinio šaukštelio eko enzimų.
Pagaminkite užpilamą padažą salotoms, naudodami 1 dalį eko enzimų ir 4 dalis aliejaus.
Pasigaminkite kreminį padažą, įmaišydami paprastos arba plaktos grietinėlės į padažą, pagamintą iš 1 dalies eko enzimų ir 3 dalių aliejaus.
Panaikinkite nuo rankų svogūno kvapą, trindami eko enzimais.
Pridėkite drėgnumo ir skonio bet kokiam šokoladiniam pyragui (naminiam ar pirktiniam), naudodami šaukštą eko enzimų.
Kad konditerinis glajus nesusicukruotų, pridėkite lašelį eko enzimų. Tai taip pat padės išlaykyti glajaus baltumą ir žvilgesį.
Panaikinkite riebalų skonį maiste, ruoštame gruzdintuvėje, apipildami šlakeliu eko enzimų.
Norėdami pagaminti idealų padažą iškylos bulvių salotoms, sumaišykite 1 puodelį majonezo, 3 šaukštus eko enzimų, 1 šaukštą cukraus ir ½ arbatinio šaukštelio druskos.
Alyvuoges ir kai kuriuos kitus produktus apipylus eko enzimais šaldytuve galima laikyti keletą kartų ilgiau.
Panaikinkite virtuvėje kvapus, atsirandančius nuo pridegimų ar gaminant tam tikrą maistą. Nedidelį kiekį vandens sumaišykite su ¼ puodelio eko enzimų ir virkite, kad garai cirkuliuotų po patalpą.
Apsaugokite purius žele desertus ir salotas nuo tirpimo ir formos praradimo vasaros karščio metu pridėdami arbatinį šaukštelį eko enzimų kiekvienam pakeliui žele.
Tuno salotas apipilkite šlakeliu eko enzimų.
Pagaminkite tobulus, purius morengus, naudodami arbatinį šaukštelį eko enzimų 3-4 kiaušinių baltymams.
Kad verdant kiaušiniai nesuskiltų, įpilkite 1-2 šaukštus eko enzimų į vandenį.
Marinuokite bei minkštinkite mėsą su eko enzimais. Naudokite juos marinatuose arba kietos mėsos virimo metu.
Šaukštas eko enzimų verdamiems šonkauliams ar mėsos troškiniui suteiks švelnaus skonio.