Kulinarija

Eko enzimai yra universalus daugelio receptų ingredientas, pagerinantis patiekalų skonį bei suteikiantis jiems išskirtinumo, o jums - sveikatos.
 
Pastaba: Pagal žemiau išvardintą paskirtį galima naudoti eko enzimus, pagamintus iš vaisių, skirtus sveikatai ir kulinarijai (žr. Kaip pasigaminti eko enzimus?). 
 
  • Pagaminkite puikius ryžius, įpildami arbatinį šaukštelį eko enzimų į verdantį vandenį.
  • Jei patiekalą persūdėte, skonio pataisymui įpilkite šaukštą eko enzimų ir šiek tiek cukraus.
  • Daržovių ir vaisių mirkymas atskiestuose eko enzimuose (2 šaukštai eko enzimų 1 litrui vandens) 45 min. gali pašalinti nuo jų pesticidus, herbicidus, chemines medžiagas, sunkiuosius metalus, bakterijas ir parazitus bei suteikti jiems geresnį skonį.
  • Suteikite šviežumo apvytusioms daržovėms, pamirkydami jas ~30 min. šaltame vandenyje, atskiestame šaukštu ar dviem eko enzimų.
  • Norėdami suteikti pikantiško, naujo skonio šviežiems vaisiams, tokiems kaip kriaušės, melionai, kantalupa ar kiti, pridėkite šlakelį eko enzimų. Pateikite iš karto, kol vaisiai nesuminkštėja.
  • Verdant arba garpuodyje ruošiant kalafijorus, burokėlius ar kitas daržoves, į vandenį įpilti 1-2 šaukštai eko enzimų padės joms išsaugoti spalvą, pagerins skonį ir sumažins pilvo pūtimą. Tai veikia ir gaminant patiekalus iš pupelių.
  • Paskaninkite lėkštę bet kokios sriubos ar padažo arbatiniu šaukšteliu eko enzimų.
  • Pabandykite eko enzimus naudoti vietoje ketčupo su skrudintomis bulvytėmis ir kitais keptais produktais.
  • Sumažinkite makaronų lipnumą, įpildami truputį eko enzimų į vandenį virimo metu.
  • Suteikite pikantišką skonį baltajam padažui, įmaišydami ½ arbatinio šaukštelio eko enzimų.
  • Pagaminkite užpilamą padažą salotoms, naudodami 1 dalį eko enzimų ir 4 dalis aliejaus.
  • Pasigaminkite kreminį padažą, įmaišydami paprastos arba plaktos grietinėlės į padažą, pagamintą iš 1 dalies eko enzimų ir 3 dalių aliejaus.
  • Panaikinkite nuo rankų svogūno kvapą, trindami eko enzimais.
  • Pridėkite drėgnumo ir skonio bet kokiam šokoladiniam pyragui (naminiam ar pirktiniam), naudodami šaukštą eko enzimų.
  • Kad konditerinis glajus nesusicukruotų, pridėkite lašelį eko enzimų. Tai taip pat padės išlaykyti glajaus baltumą ir žvilgesį.
  • Panaikinkite riebalų skonį maiste, ruoštame gruzdintuvėje, apipildami šlakeliu eko enzimų.
  • Norėdami pagaminti idealų padažą iškylos bulvių salotoms, sumaišykite 1 puodelį majonezo, 3 šaukštus eko enzimų, 1 šaukštą cukraus ir ½ arbatinio šaukštelio druskos.
  • Alyvuoges ir kai kuriuos kitus produktus apipylus eko enzimais šaldytuve galima laikyti keletą kartų ilgiau.
  • Panaikinkite virtuvėje kvapus, atsirandančius nuo pridegimų ar gaminant tam tikrą maistą. Nedidelį kiekį vandens sumaišykite su ¼ puodelio eko enzimų ir virkite, kad garai cirkuliuotų po patalpą.
  • Apsaugokite purius žele desertus ir salotas nuo tirpimo ir formos praradimo vasaros karščio metu pridėdami arbatinį šaukštelį eko enzimų kiekvienam pakeliui žele.
  • Tuno salotas apipilkite šlakeliu eko enzimų.
  • Pagaminkite tobulus, purius morengus, naudodami arbatinį šaukštelį eko enzimų 3-4 kiaušinių baltymams.
  • Kad verdant kiaušiniai nesuskiltų, įpilkite 1-2 šaukštus eko enzimų į vandenį.
  • Marinuokite bei minkštinkite mėsą su eko enzimais. Naudokite juos marinatuose arba kietos mėsos virimo metu.
  • Šaukštas eko enzimų verdamiems šonkauliams ar mėsos troškiniui suteiks švelnaus skonio.